Esküvői cikkek, saját billentyűzetből :)

A köszönetajándék egy olyan ajándéktárgy, mellyel az ifjú pár kedveskedik a násznépnek! 

Egy aranyos, kedves gesztus, mely már nagyon régi időkre nyúlik vissza, egészen a 19. századig, a Napkirály koráig, amikor is üvegkristályból, márványból készült dobozkákba tettek kristálycukort, így ajándékozva meg a násznépet. Olaszországból terjedt el az a szokás, miszerint az ifjú pár 5 szem mandulát ajándékozott a vendégeknek, mely a bőséget, termékenységet, egészséget, boldogságot, és a hosszú életet jelképezi. 

Ez a szokás máig fenn maradt, mert az esküvők kedvelt ajándéka a cukrozott mandula, egy dobozkába, tüll zacskóba csomagolva. De mielőtt bárki is drága ajándékokon törné a fejét, szabadjon megjegyeznem, hogy nem az értéke számít, hanem maga a gesztus! Lehet akár egy fénykép, melyre néhány kedves sort írunk, vagy akár saját magunk is süthetünk apró süteményeket, amit színes kis dobozokba zárunk, vagy masnival kötünk át. 

A saját készítésű ajándékok sokkal személyre szólóbbak, bár kell hozzá kellő kreativitás, idő és türelem! Ha nem bízunk a kézügyességünkben, akkor keressünk az interneten olyan oldalakat, ahol nagy a választék, ahol kedvünkre csemegézhetünk a szebbnél-szebb ajánlatok között. Ha már sikerült kitalálni, hogy milyen jellegű legyen a vendégeknek szánt ajándék, már csak azon kell gondolkozni, hogy egy hagyományos, elegáns stílust képviseljen, vagy lehet vicces, tréfás jellegű, mosolyra fakasztva a násznépet. 

Az ajándékok kínálatát nézve, számtalan fantasztikus ötlet megtalálható a világhálón! Az egyszerűtől, a luxusig, kinek-kinek ízlése és pénztárcája szerint! A divatnak megfelelően vannak korszakok, hogy éppen mikor mi a trendi? :) Legyen akár virágzó teafa, vagy illatos, kézzel készített szappan, névre szóló, gravírozott pezsgő, vagy bor, fényképes gyertya, hűtőmágnes, bögre, vagy toll, esetleg iparművész által készített mézeskalács, vagy míves csokoládé. 
Egy biztos, ha jól és jót választasz, akkor a násznép sokáig fog emlékezni az esküvőd napjára!

Köszönetajándék. Mire is jó egyáltalán? Felesleges kacat csupán, melytől csak az esküvőre szánt pénzed fogyatkozik, vagy egy kedves és személyre szóló figyelmesség, melytől a násznép pénztárcája nyílik meg? :) 

Bárhogy is van, az utóbbi időben nagy divatnak örvend! Lehet ehető, mint a mézeskalácsok, vagy díszes-csicsás, szalagos, mindent bele fajta, természetes anyagokból is készülhet, mint a kerámia, fa, papír, de, lehet rajta fénykép, karikatúra, idézet, praktikusan akár ültető kártya funkcióval is kombinálható, de akár Te magad is elkészítheted, ha van hozzá kézügyességed és tudsz néhány jó helyet, ahonnan beszerezhetőek az alapok. 
Persze nem mindenki ennyire elszánt és segítséget kér az interneten található szolgáltatók közül. Az ilyen jellegű ajándéktárgyak általában az esküvőszervezőktől is beszerezhetőek, vagy kis szerencsével ráakadsz egy készítőre. 

Ha már van elképzelésed a vendégek számát illetően-ami nem mindig ennyire egyszerű-, akkor már csak azt kell eldönteni, hogy mégis milyen jellegű legyen a köszönetajándék, vendégajándék? Egy színben is passzoló hűtőmágnes, cirádás kártya, vagy tüll zsákocska nagyon szépen tud mutatni a díszített asztalon! 

Egy jól kiválasztott köszönetajándék megragadja, megnevetteti, vagy elborzasztja a násznépet! Ne feledjük, hogy ezt látják meg elsőnek, amikor belépnek, tehát olyat válasszunk, ami jellemző ránk, figyelem felkeltő, vagy akár vicces! Bármilyen is legyen a végeredmény, az biztos, hogy egy ütős köszönetajándék sokáig beszéd téma a násznép között, egy kedves emlék, ami segít megőrizni a pillanatot!  

Címkék

Elérhetőség

Offé Ajándéktárgy készítő Bt. 8081. Zámoly (Székesfehérvár mellett)
Arany János utca 51.

+3670-315-8555
Hétfőtől-péntekig: 9:00-19:00
ajandekkeszito@gmail.com